Geluidsisolatie werkplek

Geluidsisolatie met wanden binnen kantoren en scholen?

Geluidsoverlast zorgt voor minder productiviteit van de werknemers
 

Open kantoortuinen zijn overzichtelijk en ruimtelijk. Het ziet er mooi uit, geen kleine hokjes waarin je het gevoel hebt opgesloten te zitten. De keerzijde is het geluidsoverlast door rinkelende telefoons, pratende collega’s of lopende mensen.

Geluidsoverlast op kantoren is een veelvoorkomend probleem. Daarom is het goed om bij de indeling van het kantoor hier rekening mee te houden. Zorg dat elke ruimte zijn eigen functie krijgt. Denk aan teamkamers, vergaderruimtes, belcellen, scrumrooms en concentratieplekken. Maar ook open ruimtes voor informele meetings of pauzes.  

Zorg hiernaast voor aparte ruimtes voor apparaten zoals printers en kopieermachines.

Geluidsisolerende systeemwanden voor kantoren en scholen

 
Er zijn speciale VIP-wanden die dubbel beplaat zijn en daardoor zorgen voor een hoge geluidsdichtheid. Dit zijn dichte wanden. Je kunt kiezen uit een VIP systeemwand of een VIP metal stud wand. 
 

Wil je wel een geluidsisolerende wand, maar niet het gevoel hebben dat je opgesloten zit en om toch de ruimte open en licht te houden dan zijn de glazen systeemwanden zeer geschikt. Er zijn glazenwanden met extra geluidsisolatie door de dubbele beglazing met speciale geluidsisolerende folie ertussen. Ideaal voor een vergaderruimte of concentratieplekken.

Isoleren boven het systeemplafond

In veel kantoren zijn de systeemwanden niet tot het bouwkundig plafond geplaatst, maar tot het systeemplafond. Het gevolg is dat boven het systeemplafond een vrije overdracht is van het geluid van de ene ruimte naar de andere. Om dit tegen te gaan is het mogelijk om tussen de kantoren boven het systeemplafond en de systeemwanden isolatie te plaatsen. Dit zijn geluidsisolerende platen van Sonorex. Hebben jullie ook last van geluidslekken via het plafond? Neem contact met ons op!

 

plafondisolatie

Kies de juiste deur voor maximale geluidsisolatie!

Je hebt het helemaal bedacht, VIP wanden in combinatie met dubbele glaswanden voor maximale geluidisolatie. Maar… vergeet niet dat het geluid ook via de deur gaat. Kies daarom bij het plaatsen van de wanden voor de juiste deur om goede geluidisolatie te bereiken. Een volglazen deur is bijvoorbeeld erg mooi, maar niet heel geluidsisolerend. Wil je toch een glazen deur en maximale geluidsisolatie, dan adviseren wij altijd een glazen kaderdeur met dubbelglas.

kaderdeur dubbelbeglaasd
kaderdeur dubbel glas
kaderdeur deurbeslag

Wil je meer informatie over geluidsisolatie? Neem dan contact met ons op!