Metal stud wand

Een metal stud wand is een scheidingswand opgebouwd uit metalen profielen met daar tegenaan gips- of spaanplaten. Dit zijn onafgewerkte platen die na het plaatsen afgesmeerd en gesausd worden. In tegenstelling tot een systeemwand, wordt deze wand vaak tot aan het bouwkundige plafond geplaatst.

Afwerking: schilderen, behangen of stuccen

Een metal stud wand kan naar eigen wens worden afgewerkt; geschilderd, behangen of gestuct. Deze wand is op dit moment erg geliefd, zeker in combinatie met onze glazen wanden. De wand is strakker dan een standaard systeemwand, maar door de benodigde afwerking wel iets duurder en niet demontabel.

De wand kan ook afgewerkt worden met dubbele platen net als de VIP systeemwand. Dit geeft meer geluidsisolatie en bovendien is dit gunstig voor de brandwerendheid. Wil je meer informatie over onze metal stud wanden? Neem contact met ons op!

metal stud wand

Dit is een strakke wand waarbij de profielen uit het zicht blijven. De naden van de wand worden afgesmeerd en daarna wordt de wand geschilderd, gestuct of behangen.  

Brandwerende wanden zorgen voor een vertraging van de uitbreiding van de brand. Wemes Projecten kan wanden leveren met een brandwerende werking van 30 tot 120 minuten. De brandweer bepaalt waar en/of er een brandwerende wand in moet en of de vluchtroutes voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Een metal stud wand is een strakkere wand dan een standaard systeemwand, maar wel net zo snel te plaatsen. Bovendien kan een metal stud wand gemakkelijk extra geïsoleerd worden. Een metal stud wand wordt na het plaatsen naar eigen wens geschilderd, gestuct of behangen.