Glazen systeemwand

Ze worden ook wel volglazen systeemwanden genoemd omdat het een aaneengesloten beglaasde wand is. De glazen scheidingswanden zorgen voor een open lichte ruimte. Met één kantoorvloer lijkt het kantoor groter en kunt u door alle ruimtes heen kijken. De volglaswanden zijn ook zeer geschikt voor vergaderruimtes. De glazen wanden die wij veel plaatsen zijn van het merk Novaline. Meer informatie hierover? Download de whitepaper voor technische informatie over deze scheidingswand.

 

glaswanden kantoor

Strakke afwerking: enkel of dubbel glas

De glazen systeemwanden zijn te verkrijgen in enkel of dubbel glas. Bij Wemes Projecten hebben we een glazenwand van het merk Novaline. Het bijzondere aan dit merk is dat je geen rubbers ziet tussen de glazen scheidingswand en het profiel waarin het glas wordt gemonteerd. Dit geeft een strakker resultaat. Bovendien zijn ze uitstekend te combineren met een kaderdeur of een hardglazen deur.

Glazen systeemwand beplakken met folie

Met het beplakken van folie op volglaswanden creëert u een eigen sfeer. Dit is volledig aan te passen aan eigen wensen. Er zijn diverse soorten folies mogelijk: matteerfolie, blindeerfolie, fotoprints en spiegelfolie. Het is ook mogelijk alleen een gedeelte af te schermen met ondoorzichtige folie om meer privacy te creëren.

Glazen systeemwand

Een volglazen systeemwand is een volledig aaneengesloten beglaasde wand zonder tussenprofielen. De wand bestaat uit enkel of dubbel beglaasde panelen die in aluminium profielen worden geplaatst.

Gehard glas is een sterk glas dat bij een breuk uit elkaar valt in kleine stukjes. Dit is veiliger omdat het glas hierdoor geen diepe wonden kan veroorzaken. Dit glas wordt vaak gebruikt bij glazen deuren.

Het woord zegt het eigenlijk al. Het gaat om glas wat bestaat uit twee of meer lagen. Tussen deze lagen zit een transparante, onzichtbare tussenlaag van folie. Als het glas breekt dan houdt de kunststof tussenlaag alles bij elkaar. Gelaagd glas heeft bovendien een geluiddempende werking.