Systeemplafond

kantoren en scholen

Een systeemplafond wordt vaak toegepast bij kantoren en scholen. Het is een rasterplafond dat aan het bouwkundige plafond hangt door middel van snelhangers. In dit raster worden plafondplaten geplaatst. De plafondplaten zijn er in verschillende typen, kleuren en maten. Bovendien kun je bij de plafondplaten kiezen uit de gewenste mate van akoestiek, lichtreflectie en brandwerendheid.

Voordelen systeemplafond

Het systeemplafond is een functioneel plafond waarboven leidingwerk en technische installaties worden weggewerkt. In het plafond is het tevens mogelijk om verlichtingsarmaturen of spots te plaatsen.

metal stud wand
hout kantoor
Houten systeemplafond Amsterdam
sigma huisstijl kantoorinrichting

Het is een rasterplafond met plafondplaten die door middel van snelhangers aan het bouwkundige plafond hangt.

Om het geluid dat via het plafond naar de andere ruimte wordt overgedragen te minimaliseren is plafondisolatie noodzakelijk. Dit kan door het plaatsen van geluidschotten boven de wanden tussen het systeemplafond en het bouwkundige plafond.

Plafondplaten zijn er in verschillende kleuren en maten. Hiernaast kunt u kiezen uit inleg, doorzak of verdekte platen. Het verschil zit in de manier waarop ze in het raster liggen; zelfde hoogte (inleg), lager (doorzak) of over het raster heen (verdekt).

systeemplafond