Systeemplafond

kantoren en scholen

Een systeemplafond wordt vaak toegepast bij kantoren en scholen. Het is een rasterplafond dat aan het bouwkundige plafond hangt door middel van snelhangers. In dit raster worden plafondplaten geplaatst. De plafondplaten zijn er in verschillende typen, kleuren en maten. Bovendien kun je bij de plafondplaten kiezen uit de gewenste mate van akoestiek, lichtreflectie en brandwerendheid.

Waarom een systeemplafond?

Naast het bedekken van het leidingwerk en technische installaties heeft een systeemplafond meer voordelen. Denk aan akoestiek, lichtreflectie en brandwerendheid. Bovendien is het mogelijk om in het plafond verlichtingsarmaturen of spots te plaatsen.

Systeemplafonds zijn in veel verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar. Het meest verkochte systeemplafond is wit, maar steeds vaker kiezen bedrijven voor een zwart plafond of een plafond met houten panelen.

Maar ook kun je kiezen voor houten stroken. Wat veel mensen niet weten is dat een latjesplafond ook een systeemplafond is! In plaats van witte platen plaatsen we inlegplaten met houten latjes. Wil je hier meer informatie over, neem contact met ons op.

metal stud wand
hout kantoor
Houten systeemplafond Amsterdam
sigma huisstijl kantoorinrichting

Het is een rasterplafond met plafondplaten die door middel van snelhangers aan het bouwkundige plafond hangt.

Om het geluid dat via het plafond naar de andere ruimte wordt overgedragen te minimaliseren is plafondisolatie noodzakelijk. Dit kan door het plaatsen van geluidschotten boven de wanden tussen het systeemplafond en het bouwkundige plafond.

Plafondplaten zijn er in verschillende kleuren en maten. Hiernaast kunt u kiezen uit inleg, doorzak of verdekte platen. Het verschil zit in de manier waarop ze in het raster liggen; zelfde hoogte (inleg), lager (doorzak) of over het raster heen (verdekt).

systeemplafond