HPL deur

Het is de bekendste deur in kantorenland: de HPL deur. Dat is niet voor niets want deze deur is kras en stootvast. Het is een praktische deur die lang meegaat en past in elk systeemwand. Bovendien zorgt deze deur voor de nodige privacy in tegenstelling tot een glazen deur. Door de grote keuze aan afwerkingen blijft het een populaire deur. Voor sommige ruimtes in kantoor is een dichte deur echt gewenst. Denk bijvoorbeeld aan een dossierruimte, serverruimte of toiletruimte.

De HPL deur is kras en stootvast

HPL staat voor High Pressure Laminate. Dat betekent ‘hoge druk laminaat’. De HPL deuren zijn voorzien van een hardkunststof toplaag die is ontstaan door het onder zeer hoge druk samenpersen van verschillende lagen. Hierdoor ontstaat er een deklaag die zeer hard en krasvast is. Deze deklaag is te krijgen in zeer grote verscheidenheid aan kleuren en houtprints.

Ideale deur voor kantoren en scholen

De HPL deur is ideaal voor ruimtes waar veel van de deur gevraagd wordt. Je ziet ze daarom veel in scholen, kantoren, ziekenhuizen en sporthallen. De deuren kunnen goed tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te houden. Door de harde en gladde afwerking zijn de deuren onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn het deuren die na het plaatsen niet meer geschilderd hoeven te worden.

hpl deur kantoordeuren

HPL staat voor High Pressure Laminate. Dat betekent ‘hoge druk laminaat’.

De deuren zorgen voor de nodige privacy en kunnen goed tegen een stootje. Het zijn duurzame deuren met een harde bovenlaag. Dit zorgt ervoor dat ze  gemakkelijk schoon te houden zijn. Bovendien hoeven de deuren na het plaatsen niet meer geschilderd te worden.

HPL deur is een spaanplaat deur met melamine toplaag. Dit betekent dat na het plaatsen de deur niet meer geschilderd hoeft te worden. HPL is goed bestendig tegen stoten en krassen. Makkelijk te reinigen. Hout is zachter dan HPL. Een krasje of deukje zal sneller zichtbaar zijn, maar dat kan ook de charme zijn van het materiaal. Houten deuren zijn vaak duurder dan HPL deuren.