Glascassette systeemwand

De glascassette systeemwand is een wand opgebouwd uit glaselementen. Deze elementen zijn voorzien van twee lagen glas in een aluminium raamwerk. Het is ook mogelijk om in deze elementen panelen te plaatsen. De wand is een zogenaamd monobloc type, waarmee je eindeloos kunt variëren. Vooral in het onderwijs komen we dit systeemwand nog veel tegen.

Glascassette wand is stapelen van glaselementen tot een systeemwand

De elementen van glas of panelen worden vaak in drie of vier lagen boven elkaar gestapeld. De glascassette systeemwand heeft door het dubbele glas met daartussen spouwruimte een goede geluidsdichtheid

Glascassette systeemwand onderwijs

Het is een systeemwand die op verschillende wijze opgebouwd kan worden door middel van cassettes (monoblocs). U kunt kiezen uit twee, drie, vier of vijf lagen met glaselementen en/of paneelelementen.

De profielen voor de systeemwanden zijn verkrijgbaar in een RAL kleur of geanodiseerd. Een anodiseerlaag op aluminium is een oxidelaag, een transparante beschermende laag. Het lijkt zo op blank aluminium, maar is dan sterker.

Een glazen systeemwand bestaat uit een aaneengesloten beglaasde wand zonder tussenprofielen. Het glas wordt door middel van siliconentape tegen elkaar geplaatst. De glazen systeemwand is mogelijk in enkel en dubbel glas. 

Een glascassettewand is een wand dat bestaat uit meerdere glaselementen. Een glaselement is een dubbelbeglaasd element met een aluminium omlijsting.  Een glascassettewand is altijd dubbelbeglaasd.  

Een kaderdeur is een glazen deur met een aluminium omlijsting. De kaderdeur is verkrijgbaar in enkel of dubbel glas. De kaderdeur is zeer geschikt bij volglazen systeemwanden. Bovendien houdt de kaderdeur meer geluid tegen dan een hardglazen deur.