Glascassette systeemwand

Ga je stapelen met glaselementen dan ontstaat er een glascassette wand. De elementen van glas of panelen worden vaak in drie of vier lagen boven elkaar gestapeld. Elk element is voorzien van een aluminium raamwerk met daartussen twee lagen glas. Dit dubbele glas verhoogt de geluidisolatie. Ideaal voor vergaderruimtes of kantoren waar privégesprekken gevoerd worden. 

Van glascassette systeemwand naar monobloc wand

De glascassette wand kun je niet alleen met glazen elementen vullen, maar ook met gipsplaten, mos, lampen, magneetbord, stof, whiteboard etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo ontstaat er een monobloc wand. Een wand met veel ontwerpvrijheid! Wil je meer informatie over de glascassette systeemwand of de monobloc wand? Neem contact met ons op!

Glascassette systeemwand onderwijs

Het is een systeemwand die op verschillende wijze opgebouwd kan worden door middel van cassettes (monoblocs). U kunt kiezen uit twee, drie, vier of vijf lagen met glaselementen en/of paneelelementen.

De profielen voor de systeemwanden zijn verkrijgbaar in een RAL kleur of geanodiseerd. Een anodiseerlaag op aluminium is een oxidelaag, een transparante beschermende laag. Het lijkt zo op blank aluminium, maar is dan sterker.

Een glazen systeemwand bestaat uit een aaneengesloten beglaasde wand zonder tussenprofielen. Het glas wordt door middel van siliconentape tegen elkaar geplaatst. De glazen systeemwand is mogelijk in enkel en dubbel glas. 

Een glascassettewand is een wand dat bestaat uit meerdere glaselementen. Een glaselement is een dubbelbeglaasd element met een aluminium omlijsting.  Een glascassettewand is altijd dubbelbeglaasd.  

Een kaderdeur is een glazen deur met een aluminium omlijsting. De kaderdeur is verkrijgbaar in enkel of dubbel glas. De kaderdeur is zeer geschikt bij volglazen systeemwanden. Bovendien houdt de kaderdeur meer geluid tegen dan een hardglazen deur.