Leef je uit met de monobloc wand!

Wij plaatsen de laatste tijd prachtige glazen wanden. Volglaswanden voor maximale transparantie en openheid op kantoor. Vaak in combinatie met metal stud wanden. Maar wil je echt wat anders? Denk dan eens aan onze monobloc wand!

De monobloc wand is van oudsher een glazen gestapelde wand waarbij je kunt kiezen uit 3, 4 of 5 lagen. De gestapelde wand bestaat uit cassettes met aan beide zijde een glaselement. Een dubbelbeglaasde wand dus! Wel of niet voorzien van een folie of fotoprint. Ideaal wanneer geluidisolatie belangrijk is zoals bij vergaderruimtes, schoollokalen of kantoren waar privacygevoelige gesprekken gevoerd worden.

Maar er kan meer…

De monobloc wand kun je niet alleen met glazen panelen vullen, maar ook met gipsplaten, mos, lampen, magneetbord, stof, whiteboard etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Daarom is dit een wand met veel ontwerpvrijheid. Door de cassette te vullen met bijvoorbeeld whiteboardplaten en magneetplaten is dit superhandig voor scrumsessies. Het bijkomende voordeel is dat tussen deze panelen (behalve de glazen panelen) altijd isolatie geplaatst wordt. Dit zorgt voor een hoge geluidsdichtheid.  

glascassette wand ROC

"Creeër een wand die helemaal past bij jouw ontwerp"

Kies je eigen maten en kleuren bij deze monobloc wand

Niet alleen kun je creatief omgaan met het vullen van de cassettes en helemaal los gaan met allerlei soorten panelen. Je kunt ook kiezen tussen verschillende maten. De gestapelde wand bestaat standaard uit 3, 4 of 5 gestapelde elementen, maar de breedte is volledig vrij te bepalen. Door hiermee te spelen creëer je een wand die je helemaal past bij jouw ontwerp.

 

Naast dat je kunt spelen met de maten en de cassettes helemaal naar eigen wens kunt ontwerpen heb je ook nog keuze uit vele kleuren. Je kunt kiezen voor gipsen panelen in een Durafort of Melamine uitvoering of een paneel met een eigen gekozen fotoprint.

Denk ook aan een mooie stof in een egale kleur, grove structuur of misschien wel een tof patroon.

Mobiquity glascassettewand monobloc

Monobloc wanden geplaatst in Amsterdam

In Amsterdam bij Mobiquity heeft OOK Architecten monobloc wanden ontworpen met glas, whiteboard, stof en lampen. Een fantastisch mooi project waarbij er vijf verdiepingen volledig zijn ingericht. 

Niet alleen de monobloc wanden zijn hier bijzonder, maar ook de begane grond. De huidige parkeergarage is hier omgebouwd tot een prachtige verdieping met staal, beton en glazen wanden. Mebest Magazine heeft alle partijen die meegewerkt hebben aan de realisatie van dit maatwerk project geïnterviewd en een uitgebreid artikel hierover geplaatst. Echt een aanrader om te lezen.  

Bij Mobiquity werken ze met creatievelingen, ingenieurs en projectmanagers aan digitale programma’s. Het bedrijf is een onderdeel van Hexaware en combineert het beste van mensgericht ontwerp en datagestuurde technologie.

Functioneel & esthetisch

Binnen de interieurarchitectuur is het continu de balans vinden tussen functioneel en esthetisch. De monobloc wand is niet alleen een functionele wand die de ruimte verdeeld en zorgt voor meer geluidsisolatie, maar geeft je kantoor een geheel eigen karakter. De ontwerpvrijheid bij deze wand is groot!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden met monobloc wanden neem dan contact met ons op!