Inrichten kantoor in monumentaal pand

Een kantoor houden in een monumentaal pand heeft toch wel iets bijzonders. De geschiedenis van het pand, de sfeer die het gebouw uitstraalt en de uniciteit. De oude elementen wilt u natuurlijk behouden wanneer u uw bedrijf gaat vestigen in een prachtig historische pand. Denk aan de prachtige glas-in-lood ramen, hoge plafonds, statige trappen of juist die kleine houten details.

Toch moet de ruimte binnen voldoende praktisch zijn zonder dat de uitstraling en de stijl van het gebouw verloren gaat. Voor het realiseren van verschillende ruimtes zoals werkplekken, een vergaderruimte of een loungeplek is maatwerk onvermijdelijk. Niet alleen bij het plaatsen van de wanden, maar ook met maatwerk meubilair kunt u veel oplossen in het interieur. Hulp nodig met het inrichten van uw kantoor in een monumentaal pand?  

Maatwerk monument

Of het nu een oude fabriekshal is of een vrijstaande villa. Oude gebouwen vragen om maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan hoge ramen die in de weg zitten bij een systeemplafond of smalle hoge ruimtes die om akoestiek vragen. En dan heb ik het nog niet gehad over alle scheven wanden en schuine aansluitingen. Deze vormen elke keer weer een uitdaging en een precies werkje. Toch is er voor elke ruimte een oplossing.

Glaswand kantoor monumentaal pand

"Het inrichten kantoor monumentaal pand vraagt om maatwerk en de juiste akoestiek"

Mooie akoestische oplossingen voor oude panden

De mogelijkheden voor het verbeteren van akoestiek zijn eindeloos. Ook bij monumentale panden zijn er verschillende mogelijkheden zonder dat dit een negatief effect heeft op de hoogte of sfeer in de ruimte. Met verticale baffles blijft het plafond in zicht en is de oorspronkelijke hoogte van de ruimte volledig voelbaar. We zien in oude gebouwen ook vaak art prints op een akoestisch doek aan de wand. Een mix tussen design en oude elementen kan juist heel mooi zijn.

U kunt er ook voor kiezen om het plafond te voorzien van cellulose, ook wel papiervlokken genoemd. Dit is een geluidsabsorberende laag die op het plafond wordt gespoten.

gevelsaansluiting glazen wand

Oude Amsterdamse school

SamenThuis Vastgoedontwikkeling zit in een prachtig rijksmonumentaal pand in Bilthoven. Deze villa heeft een rijke geschiedenis en is ontworpen door Frants Röntgen in de Amsterdamse school bouwstijl. Een mooi oud pand waar natuurlijk geen hoek haaks is.

Ze wilden graag glazen wanden om een aantal ruimtes af te sluiten. Bij de ramen hebben wij op maat gemaakte gevelaansluitingen toegepast en in de nok is een glaswand geplaatst. Juist het glas zorgt voor het behoud van de openheid in het kantoor. Prachtig in combinatie met de oude balken en het zwarte staal.

Oude Meterhuis in Haarlem

Flinndal zit samen met andere ondernemingen in het Meterhuis net buiten het centrum van Haarlem aan de oever van het Spaarne. Dit pand is recentelijk helemaal gerenoveerd en geschikt gemaakt voor creatieve bedrijven en ateliers.

In dit prachtige historische pand hebben wij kantoren gerealiseerd met metal stud wanden, plafondeilanden en glazen wanden. Het kantoor bestaat uit twee delen: de open lunchruimte met boven op de vide werkplekken en een ruimte met meerdere vergader- en belruimtes. Om rustig op de verdieping te kunnen werken is er een glazen wand geplaatst.

Monumentaal pand Meterhuis Haarlem

Bron: NH NieuwsArtist impression Meterhuis na renovatie – Haarlemmer Stroom

Flinndal glazen wand monumentaal pand

Wilt u meer informatie over het inrichten van uw kantoor in een monumentaal pand, neem dan contact met ons op!