Kantoor en imago: kies de juiste uitstraling!

Logo en kleurkeuze dragen bij aan het imago van je organisatie, maar denk er ook aan dat je kantoor een afspiegeling is van waar het bedrijf voor wil staan. Een doordachte inrichting heeft veel meer effect dan de meeste mensen verwachten. Denk aan bedrijven als McDonalds, Apple en Google. Bedrijven die veel aandacht besteden aan het design van hun kantoor. Met je kantoor maak je een eerste indruk van je klanten, medewerkers en jezelf. Komt deze eerste indruk overeen met hetgeen je wilt uitstralen?

Wat wil je uitstralen? 


Allereerst is het goed om na te denken wat je wilt uitstralen als organisatie. Ben je bijvoorbeeld een jong en hip bedrijf, dan is het logisch een kantoorinrichting te kiezen die voldoet aan de laatste trends. Je wilt natuurlijk dat anderen een positief beeld hebben van je organisatie bij het zien van je kantoor. Veel organisaties kiezen daarom voor een moderne inrichting. Ook werknemers kunnen zich bij een kantoor met de juiste uitstraling beter identificeren met je organisatie.

imago kantoorinrichting

Jouw kantoor is je visitekaartje!

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kantoor past bij je bedrijf. Zorg voor de match tussen je kantoor en je imago. Ga na wat je kernwaarden zijn, wie je doelgroep is en wat voor werknemers er in dienst zijn. Houdt ook rekening met de toekomst. Hoe zie je je organisatie in de toekomst, waar wil je naartoe?

In het verleden was kostenefficiency de belangrijkste overweging bij het zoeken naar de perfecte bedrijfsruimte. Dit is inmiddels ingehaald door het feit dat kantoorinrichting aantrekkelijk moet zijn en de juiste uitstraling moet hebben om het merk en imago van de organisatie te versterken. Het is bij het kiezen van een werkomgeving belangrijk om rekening te houden met je huisstijl en bedrijfscultuur.

Het juiste design van het kantoor heeft ook invloed op de productiviteit!

Wanneer je als organisatie een werkomgeving creëert die zorgt voor een sterke identificatie van je werknemers met je organisatie heeft dit een positieve invloed op je werknemers. Ze zijn meer betrokken en werken meer samen wat zorgt voor een hogere productiviteit. Bovendien zorgt de juiste beleving van de ruimte voor meer binding van je werknemers met je organisatie.