Hout in het moderne kantoor!

Hout is een product dat al jarenlang gebruikt wordt in de kantoorinrichting. Het is tijdloos en verrijkt elk interieur. Bovendien kan hout gemakkelijk gecombineerd worden met andere materialen zoals staal, stof en glas. Het zorgt vaak ook voor verrassende creatieve combinaties.

Elk houtsoort heeft zijn eigen natuurlijke kenmerken zoals de kleur, nerfpatroon of structuur. Je kunt verschillende sferen creëren. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur hout voor een Scandinavische uitstraling of juist donker voor meer industriële uitstraling.

Ook in de wereld van de systeemwanden en systeemplafonds komt hout steeds vaker voor. Het geeft je kantoor een natuurlijke, stoere en warme uitstraling. Bovendien heeft het een positieve invloed op de akoestiek. In deze nieuwsbrief willen we je laten zien op welke manier hout gebruikt kan worden bij systeemwanden en systeemplafonds.

Systeemwanden

Bij systeemwanden zijn er verschillende mogelijkheden om hout te gebruiken. Bij ons project in Amsterdam hebben wij glazen wanden geplaatst die voorzien zijn van houten stroken. Deze houten stroken zorgen voor een natuurlijke en moderne look en bovendien geeft het een mooie inval van het licht.

Een andere mogelijkheid is glazen wanden plaatsen met een houten profiel. Dit hout kun je dan weer mooi terug laten komen in maatwerkmeubels zoals kasten of balies.

Bij ons project in Nieuwegein is er juist op de systeemwanden hout geplaatst voor een warmere uitstraling.

hout systeemwanden

“Systeemwanden met houten panelen.”

hout systeemwanden

Systeemplafond

Niet alleen bij systeemwanden, maar ook het plafond kun je voorzien van hout. Kies voor houten platen in plaats van de standaard gipsen plafondplaten of ga nog een stapje verder. Bij Qelp hebben wij namelijk in plaats van plafondplaten, houten stroken in het raster gemonteerd. Een prachtige oplossing!

Houten systeemplafond Amsterdam

Wil je meer informatie over het gebruik van hout bij systeemwanden en systeemplafonds, neem dan gerust contact met ons op!