1 september 2020 by Wemes Projecten

Onderwijs: systeemwanden en maatwerk!

I n de zomervakantie zitten wij niet stil! Juist binnen het onderwijs willen ze graag deze periodes wijzigingen aanbrengen aan de indeling van de lokalen of nieuwe balies en maatwerk meubels laten plaatsen. De scholen zijn dicht in deze periode dus perfect om te gaan verbouwen. 

Systeemwanden in het onderwijs?

Systeemwanden zijn ideaal voor het onderwijs omdat deze wanden gemakkelijk te herplaatsen zijn en daardoor herbruikbaar. Dit scheelt in de kosten wanneer er veranderingen nodig zijn bij de indeling van de klaslokalen.

Zeker nu met de 1,5 meter maatschappij is het in sommige scholen noodzakelijk om de klaslokalen anders in te delen door wanden weg te halen of juist meerdere ruimtes te creëren en systeemwanden te plaatsen.

De glazen systeemwanden zijn eigenlijk niet meer weg te denken binnen schoolgebouwen. Vroeger waren het vooral de glascassette wanden, maar steeds vaker wordt er gekozen voor de volglazen systeemwanden.

Meer lezen over de verschillende systeemwanden?

scholen systeemwanden

Veel beroepsopleidingen kunnen niet zonder beroepsspecifieke meubels!  

Vele beroepsopleidingen hebben beroepsspecifieke meubels nodig om de studenten goed te kunnen opleiden. Beroepspecifieke meubeles zijn bijvoorbeeld kapperstafels, balies, keukens, medicijnkasten, reisbalies en apotheekbalies. Wij werken nauw samen met interieurbouwers om deze maatwerk meubels geheel naar wens te kunnen laten maken. Binnen het onderwijs wordt door de studenten intensief gebruik gemaakt van de meubels. Daarom is degelijkheid en kwaliteit erg belangrijk. 

 

inrichten van kantoren en scholen
scholen systeemwanden
maatwerk onderwijs

Akoestiek

Nu bestaat een school niet meer alleen uit klaslokalen en een centrale ruimte voor de pauzes. Tegenwoordig zijn er in de school verschillende plekken voor de studenten. Denk aan stilteplekken om rustig te kunnen studeren, overlegplekken voor bijvoorbeeld groepsopdrachten en relaxplekken. Elke ruimte heeft andere meubels nodig en een andere sfeer. 

De akoestiek binnen elk van deze ruimte is belangrijk. Goede akoestiek zorgt voor rust en comfort. Niet is vervelender dan continu een galm te horen. Dit zie je vooral in de grote hallen en open ruimtes in de scholen. Wij adviseren dan ook om akoestische panelen te gebruiken om het geluid in deze ruimtes te absorberen. Lees hier meer over akoestiek

Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!