Uitstapje naar de particuliere markt!

Al vele jaren zijn de industriële glazen wanden een trend! Niet alleen bij de inrichting van kantoren, maar juist ook bij woningen. Je kan geen VT wonen programma zien of er komt wel een industriële deur of glazen roomdivider voorbij. Omdat deze wanden niet van metaal zijn, maar van aluminium, zijn ze gemakkelijker te plaatsen. Ook prijstechnisch zijn ze voordeliger.

Past in vele interieurstijlen

De glazen wand die wij in de woonkamer hebben geplaatst in het penthouse in Biddinghuizen is een systeemwand met een aluminium lijst. Deze aluminium profielen zijn in de kleur antraciet en hebben een geschuurde laag. Dit maakt dat de profielen perfect zijn voor een industriële look. Door de glazen wand te verdelen in vlakken krijgt het een speels karakter. De glazen wand past niet alleen in een industriële woonstijl, maar in vele interieurstijlen zoals bohemien, retro, botanische stijl, modern, design of Scandinavische stijl.

stalen look wand

De glaswand is in verschillende kleuren te verkrijgen. De meeste gekozen kleur is antraciet, maar wit, zilver of felle kleuren zijn ook mogelijk. Elke kleur geeft een eigen look aan het interieur. Het voordeel van een glazen wand is dat het een manier is om je woning extra licht te geven. Je kunt gemakkelijk twee ruimtes verdelen zonder licht te verliezen. Je houdt de ruimte open en transparant. 

Voordelen glazen scheidingswand

Het is een ideale wand als je bijvoorbeeld een éénkamerappartement hebt en toch een afscheiding wilt tussen de slaapkamer en het woon/eetgedeelte. Je creëert op deze manier een verdeling van de ruimte zonder dat het een gesloten plek wordt met kleine kamertjes. Het appartement lijkt groter en blijft licht en open. Je kunt natuurlijk voor een vaste glazen wand kiezen, maar een schuifwand of een wand met dubbele deuren geven zijn ook een optie.

In grote ruimtes kan een glazen wand juist weer zorgen voor een intiemere sfeer. Je maakt bijvoorbeeld een glazen afscheiding tussen de keuken en het woongedeelte, waarbij je tijdens het koken nog wel in contact blijft met je vrienden/familie. Dat is wel zo gezellig! Je deelt met de glaswanden als het ware de ruimte op in verschillende plekken met een eigen functie zonder verlies van licht. Op kantoren wordt dit vaak gedaan om werkplekken te scheiden van ontspanningsruimtes. Het kantoor blijft dan wel een open en lichte ruimte. Door het plaatsen van glazen tussenwanden oogt het gezelliger en niet zo klinisch.

glaswanden kantoor

NOVALINE Glazen systeemwand

Ons systeemwand NOVALINE is de opvolger van onze Slimline glazen systeemwand. Het bijzondere aan deze nieuwe wand is dat het rubber voorgemonteerd is. Dit geeft een nog mooiere en strakkere afwerking dan de Slimline. Inmiddels hebben wij al bij vele projecten deze nieuwe systeemwand geplaatst. Niet alleen is het resultaat prachtig, het (her)plaatsen van deze glazen systeemwand is eenvoudiger. De glazen systeemwanden zijn te verkrijgen in enkel of dubbel glas. De glazen Novaline systeemwanden zijn uitstekend te combineren met een kaderdeur of een hardglazen deur.

Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!