29 november 2021 by Wemes Projecten

Circulaire systeemwanden

De vraag naar circulaire systeemwanden of gebruikte wanden neemt steeds meer toe. Door het hergebruik van de wanden worden grondstoffen bespaard en het leidt bovendien tot reductie van het bouwafval.

Circulair bouwen

Binnen de bouw, en natuurlijk ook de afbouw, wordt circulair bouwen steeds belangrijker. Het is een onderdeel van de ‘circulaire economie’. Hiermee wordt bedoeld dat door het slim gebruiken van grondstoffen en producten, deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Er ontstaat dan een gesloten kringloop.

Binnen de afbouw zien we dat leveranciers bezig zijn met het hergebruik van materialen. Steeds meer leveranciers kunnen een Cradle to Cradle (C2C) certificaat overleggen. Bij C2C gaat het erom dat elke grondstof en materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt.

circulaire systeemwanden

Minimaal gebruiken en maximaal hergebruiken. Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn.

Plaatsen gebruikte wanden

Een systeemwand is een wand dat is opgebouwd uit aluminiumprofielen en strips met daartussen kant en klare panelen van gips, spaanplaat of staal. Bovendien zijn het kant en klare wanden die geen afwerking nodig hebben. Het grote voordeel van een systeemwand is dat deze gemakkelijk te de- en remonteren zijn. De wanden kunnen daardoor eenvoudig opnieuw worden gebruikt. Dus ideaal als circulaire systeemwanden. 

Vaak worden binnen kantoren bestaande systeemwanden verplaatst. Dit gebeurt wanneer er door veranderende omstandigheden een nieuwe indeling van het kantoor is vereist. Zeker in deze tijd komt het steeds vaker voor dat er kantoren worden aangepast aan de nieuwe situatie. Bij systeemwanden is het dan niet nodig om te gaan hakken en breken omdat deze wanden demontabel zijn.

Strukton herplaatsen wanden

Wemes levert nu ook circulaire systeemwanden

Het is nu ook bij Wemes Projecten mogelijk om gebruikte systeemwanden te laten plaatsen in uw nieuwe kantoor. U krijgt dan wanden die gedemonteerd zijn bij andere kantoren. Bij het leegruimen van deze kantoren is het zonde als de systeemwanden in de container verdwijnen. Deze wanden zijn namelijk bij uitstek geschikt om hergebruikt te worden. Bovendien draagt dit bij aan de circulaire economie.

Wilt u meer informatie over het laten plaatsen van circulaire systeemwanden bij uw op kantoor, neem dan contact met ons op!