BLOG | Glazen wanden: waar moet je op letten?

Glazen wand BAB Beuckens

Glazen wanden: welke kies jij?

Glazen wanden zorgen voor transparantie, open ruimte, veel daglicht, strakke uitstraling… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is duidelijk! Glazen wanden zijn het helemaal op dit moment. Maar waar je moet je nu op letten als je glazen wanden wilt in je kantoor, huis of school?

Allereerst zijn plaatsen wij drie soorten glazen wanden: Novaline volglaswanden en glascassettewanden. Deze zet ik voor je op een rij.

  1. Enkel volglas wanden
    Volglas staat voor een aaneengesloten wand bestaande uit glaspanelen zonder tussenprofielen. Dus het is een glazen wand die opgebouwd is uit panelen, die koud tegen elkaar aan worden geplaatst. ‘Enkel’ spreekt voor zich. Het gaat hier om een wand met enkel glas.

  2. Dubbel volglas wanden
    Bij een dubbel volglazen wand is de wand opgebouwd uit dubbele glazen panelen met lucht ertusssen. Het is een volglas wand, dus dat betekent dat er tussen de glaspanelen geen profielen zitten.

  3. Cassette glaswanden
    Naast de volglazen wanden bestaan er ook glascassette wanden. Het woord ‘cassette’ zegt het al: het glas wordt geplaatst in een aluminium raamwerk en bestaat eigenlijk altijd uit dubbel glas. In tegenstelling tot volglas is bij cassette glaswanden wel sprake van verticale en horizontale profielen.

Waar moet je nu op letten bij het laten plaatsen van glazen wanden?


Wil je dat de wanden demontabel zijn?

Kies dan voor systeemwanden. Deze wanden zijn op zo’n manier opgebouwd dat ze gemakkelijk te plaatsen en te herplaatsen zijn. Dit scheelt een hoop breek en hakwerk als je een wijziging wil in de indeling van je kantoor en bovendien is het veel milieuvriendelijker omdat deze wanden circulair ingezet kunnen worden.

Welke uitstraling wil je hebben?

Glazen wanden passen in elke interieurstijl. Van Scandinavisch tot industrieel. Systeemwanden hebben van oorsprong aluminiumprofielen. Je kunt deze profielen in alle kleuren krijgen: kies zwart voor een industriële uitstraling of ga voor rood of oranje voor een retrolook.

Waar ga je de ruimte voor gebruiken?

Glazen wanden worden toegepast in kantoren, woningen en scholen. Gaat het om een vergaderruimte of een plek waar veel privacy gesprekken plaatsvinden, kies dan voor een glazen wand met een hogere geluidsisolatie. De dubbele volglaswanden of de cassette glaswanden zijn hier heel geschikt voor.

Wil je een combinatie met glazen wanden en gesloten wanden?

Dit kan met gesloten systeemwanden of metal stud wanden. Het voordeel van gesloten systeemwanden is dat deze demontabel zijn en bovendien niet afgewerkt hoeft te worden. Ze worden namelijk standaard geleverd met gipsvinyl of melamine. Bij metal stud wanden moeten na het plaatsen nog afgewerkt worden; stuccen en schilderen.

Ga je voor houten profielen of aluminium profielen?

Systeemwanden worden standaard geleverd met aluminium profielen, maar steeds vaker komt de vraag of het ook mogelijk is om te kiezen voor houten profielen. Dit is mogelijk, maar vaak wel een stuk duurder omdat je te maken krijgt met meer maatwerk.

Op welke manieren kunnen glazen wanden afgewerkt worden?

Je kunt ervoor kiezen alleen een glazen wand te laten plaatsen en dat is het. Maar er is meer mogelijk! Denk aan folie voor extra privacy, houten stroken voor een prachtig lichteffect of gordijnen voor betere akoestiek.

Wil je echt iets creatiefs en iets minder standaard?

Ga dan helemaal los met de glascassettewand. Met deze wand kun je namelijk eindeloos variëren. Je kent vast wel de Dockfour Stylepads, de wanddecoratie bestaande uit verschillende panelen van mos, klokken, lampen, planken, stof of hout. Hoe leuk is het om deze variatie toe te passen met de cassettewand.

Weet je al precies wat je wil of heb je advies nodig? Neem contact met ons op om samen te kijken naar de juiste keuze!