Geluidsisolatie werkplek

Geluidsoverlast beperken binnen kantoren en scholen?

Geluidsoverlast zorgt voor minder productiviteit van de werknemers.
 

Open kantoortuinen zijn overzichtelijk en ruimtelijk. Het ziet er mooi uit, geen kleine hokjes waarin je het gevoel hebt opgesloten te zitten. De keerzijde is het geluidsoverlast door rinkelende telefoons, pratende collega’s of lopende mensen.

Geluidsoverlast op kantoren is een veelvoorkomend probleem. Daarom is het goed om bij de indeling van het kantoor hier rekening mee te houden. Zorg dat elke ruimte zijn eigen functie krijgt. Denk aan teamkamers, vergaderruimtes, belcellen, scrumrooms en concentratieplekken. Maar ook open ruimtes voor informele meetings of pauzes.  

Zorg hiernaast voor aparte ruimtes voor apparaten zoals printers en kopieermachines.

Geluidsisolerende systeemwanden kantoren en scholen

 
Er zijn speciale VIP-wanden die dubbel beplaat zijn en daardoor zorgen voor een hoge geluidsisolatie. Je kunt kiezen uit een VIP systeemwand of een VIP metal stud wand.
 

Om toch de ruimte open en licht te houden zijn de glazen systeemwanden zeer geschikt. Er zijn glazenwanden met extra geluidsisolatie door dubbele beglazing met speciale geluidsisolerende folie ertussen. Ideaal voor een vergaderruimte of concentratieplekken.

Geluidsisolatie via het plafond

In veel kantoren zijn de systeemwanden niet tot het bouwkundig plafond geplaatst, maar tot het systeemplafond. Het gevolg is dat boven het systeemplafond een vrije overdracht is van het geluid. Om dit tegen te gaan is het mogelijk om tussen de kantoren boven het systeemplafond en de systeemwanden isolatie te plaatsen.

 

plafondisolatie
Kies de juiste deur voor maximale geluidsisolatie!
 

Veel mensen vergeten dat het plaatsen van de juiste deur belangrijk is om goede geluidsisolatie te bereiken. Een volglazen deur is bijvoorbeeld erg mooi, maar niet erg geluidsisolerend. Wil je toch een glazen deur en maximale geluidsisolatie, dan adviseren wij altijd een glazen kaderdeur met dubbelglas.

Wilt u meer informatie over geluidsisolatie? Neem dan gerust contact met ons op!