BLOG | VIP wanden voor extra geluidsisolatie

vip wanden geluidsisolatie

Vergaderen zonder dat het kantoor ernaast mee kan luisteren?

VIP staat voor Vacuüm Isolatie Panelen oftewel het gaat hier om extra geluidsisolerende systeemwanden. De VIP wand is een kantoorwand welke is opgebouwd uit dubbele platen met daartussen isolatie. Dit zorgt voor een geluidsisolatiewaarde van 50dB!

Deze dubbelbeplate systeemwand is daarom uitermate geschikt voor vergaderruimtes en overlegruimtes. Voor de afwerking van deze wanden kun je kiezen uit gips, spaanplaat of staal.

VIP en metal stud wanden


Liever een strakkere wand, maar wel de goede geluidsisolatie?

VIP kan niet alleen met systeemwanden, maar ook met metal stud wanden. Een metal stud wand is een scheidingswand opgebouwd uit metalen profielen met daar tegenaan gips- of spaanplaten. Dit zijn onafgewerkte platen die na het plaatsen afgesmeerd en gesausd worden. In tegenstelling tot een systeemwand, wordt een metal stud wand vaak tot aan het bouwkundige plafond geplaatst. Voor de extra geluidisolatie worden deze wanden opgebouwd uit dubbele beplating met isolatie ertussen. Hierna kan de metal stud afgesmeerd en geschilderd worden.

VIP systeemwand of metal stud wand?


VIP wanden zijn bij extra geluidisolatie de meest voorkomende optie. Simpelweg omdat je hiermee veel privacy creëert. Om die reden zijn deze wanden ideaal voor vergaderruimtes. Deze extra geluidsisolatie is toepaspaar bij systeemwanden en bij metal stud wanden.

Het voordeel van systeemwanden is dat deze demontabel zijn en al afgewerkt zijn met vinyl of melamine. Toch wordt er steeds meer gekozen voor metal stud wanden. Het nadeel is dat deze wanden nog gestucd en geverfd moeten worden. Omdat je door het stuccen de naden wegwerkt is het een strakkere wand. Dat maakt deze wand zo populair.

Lees hier meer over geluidisolatie?