BLOG | Waarom wordt er veel gekozen voor een metal stud wand?

waarom een metal stud wand kantoor

De metal stud wanden zijn op dit moment de meest gekozen scheidingswand binnen kantoren. Het zijn ideale wanden om binnenruimtes te verdelen in verschillende kantoren of lokalen. Dit kan natuurlijk ook met celbetonblokken, houten frames of systeemwanden. Waarom een metal stud wand?

Eenvoudige montage

Een metal stud wand is een lichte niet dragende binnenwand die eenvoudig te plaatsen is. De wand bestaat uit een framewerk van stalen liggers en staanders. De staanders hebben standaard openingen om leidingen en kabels door te trekken. Bovendien is de wand is gemakkelijk en snel op maat te maken door het knippen van het metaal met een blikschaar. Omdat de wand licht is belast je de vloeren niet te zwaar. Verder zijn de wanden dunner, waardoor je meer ruimte bespaard. Ideale wand voor kantoren en scholen. 

 

De voornaamste reden om te gaan voor een metal stud wand is dat deze wand een strakke wand is zonder profielen of naden.

Waarom een metal stud wand perfect voor extra isolatie?

Naast eenvoudige montage is de metal stud wand een perfecte wand om extra te isoleren. Je kunt de wand met dubbele en zelfs met driedubbele beplating plaatsen. Dit levert een isolatiewaarde op van 50-65 dB. Wij gebruiken voor de metal stud wanden enkele, dubbele of driedubbele gipsplaten met daartussen isolatiemateriaal. Afhankelijk van de wensen op het gebied van isolatie en brandwerendheid. Door te kiezen voor een dubbele of driedubbele beplating is het mogelijk om een brandwerendheid te bereiken van 60-120 minuten.

Ook ideaal als voorzetwand

We hebben het hierboven alleen gehad over een scheidingswand tussen kantoren of lokalen. Soms is het juist handig om een voorzetwand te plaatsen tegen buitenmuren of bestaande bouwkundige muren. Dit is met een metal stud constructie eenvoudig te realiseren. Door het framewerk tegen de bestaande wand te plaatsen en deze af te werken met isolatie en gipsplaten.  

Afwerking van de metal stud wand is wel nodig.

De wanden worden geplaatst met gipsplaten die op de metalen constructie worden geschroefd. Deze naden en schroefgaten moeten na het plaatsen nog weggewerkt worden om een strakke wand te krijgen. Dit maakt deze wand duurder dan een systeemwand. Bij een systeemwand zijn de platen al afgewerkt met gypsvinyl. Bij de wanden met metal studs worden de gipsplaten gestukt of afgesmeerd over de naden en schroefgaten. Dit kan in verschillende klasses. Hoe hoger de klasse, hoe strakker en duurder. Hierna kunnen de wanden in elke kleur geschilderd worden, maar je kunt er ook voor kiezen om de wanden af te werken met behang of fotoprints.

Let wel op! Hang niet zomaar een TV op aan een wand met metal studs.

Waarom een metal stud wand met gipsplaten niet stevig genoeg is om een TV of ander zwaar materiaal aan op te hangen komt door de holle ruimte tussen de gipsplaten. Wil je dit wel, zorg er dan voor dat er achterhout in de wand wordt geplaatst. Dit zijn houten platen die achter de gipsplaten worden geplaatst. Dit zorgt voor meer stevigheid en bovendien kun je makkelijker in de wand schroeven.

Combineren met andere wandsystemen en deuren

De metal stud wand kun je eenvoudig combineren met andere wandsystemen zoals een systeemwand, glaswand of stalen wand. Juist de combinatie met glazen systeemwanden is op dit moment erg populair.

Vergeet niet om na te denken welke deuren je wilt plaatsen in de wand. Bij een metal stud wand kun je eigenlijk alle soorten deuren plaatsen. Bij ons kun je kiezen uit HPL deuren, HPL Designdeur, Kaderdeur of Glazen deur. Kies de deur in de juiste stijl en kleur die past het interieur.

Wil je meer informatie over metal stud wanden of systeemwanden? Neem contact met ons op!