oktober 1, 2019 by Wemes Projecten

Grote impact van een gezonde werkomgeving op de motivatie van werknemers.

E

en gezonde werkomgeving leidt tot verbetering van productiviteit, verlaging van het verzuim en verhoging van het werkgeluk van werknemers. Mensen die met plezier aan het werk gaan zijn productiever en werken efficiënter.

Tips voor een gezonde werkomgeving!

Frisse lucht

Een goede ventilatie in kantoor is belangrijk. Dit kan simpel door elke dag het raam even open te zetten, maar tegenwoordig is dit bij veel kantoren niet mogelijk. Een andere oplossing is een luchtreiniger die onzuiverheden en luchtverontreinigende stoffen verwijdert. Ook kan je kiezen voor het plaatsen van kamerplanten. Kamerplanten maken de lucht zuiverder en verhogen het zuurstofgehalte. Dit zorgt voor minder stress en meer productiviteit.

sta-zit werkplek

Staan-zit werkplek

De hele dag zitten achter je bureau kan gezondheidsproblemen veroorzaken, bovendien heeft dit invloed op de motivatie en creativiteit van je werknemers. Tegenwoordig zijn er vele soorten zit-sta-bureaus die gemakkelijk in hoogte zijn te verstellen. Op deze manier is het mogelijk om af te wisselen tussen zittend en staand werken.  

Natuurlijke verlichting

Hoe meer natuurlijk licht, hoe productiever je werknemers. Licht beïnvloedt het gedrag en prestatievermogen van mensen. Het plaatsen van zoveel mogelijk glazen systeemwanden in kantoor zorgen ervoor dat er veel daglicht naar binnenkomt. Lukt dit niet, zorg dan voor de juiste kunstmatige verlichting om een prettige werkomgeving te creëren.

werkplek

Ontspanning

Zorg voor ruimte voor ontspanning. Dit kan door een wandeling in de natuur of zorg voor ontspanning op kantoor. Op dit moment is een voetbaltafel, pooltafel of dartbord op kantoor erg populair. Maar ook samen even een kop koffie of thee drinken in een aparte coffeecorner is een goede manier om even los te komen van je werk.  Even een moment van ontspanning verhoogt het concentratieniveau van je werknemers.

akoestische panelen

Akoestiek

Slechte akoestiek heeft direct invloed op de productiviteit van de werknemers. Het staat niet voor niets in de top 5 van irritaties op de werkvloer. Goede akoestiek zorgt voor rust en comfort. Het geluid kun je absorberen door het plaatsen van akoestische panelen, schermen of baffles.

Meer informatie over akoestiek.