BLOG | Voordelen spaanplaat systeemwand

systeemwand spaanplaat kantoor

Spaanplaat systeemwanden als alternatief op de standaard gipsen wand


Systeemwanden zijn ideale kantoorwanden omdat ze gemakkelijk te plaatsen en te herplaatsen zijn. Zeker nu de functie van het kantoor aan het veranderen is door het vele thuiswerken. Flexibiliteit is dan wel zo handig. Je kunt met systeemwanden eenvoudig een indeling van de ruimte wijzigen door re- en demontage van de wanden. Wil je juist meer kleinere ruimtes of ga je voor een grotere ontmoetingsruimte? Het is allemaal mogelijk.

Bij het kiezen van de juiste systeemwand zijn er meerdere aspecten belangrijk. Denk aan geluidsdichtheid, akoestiek, daglicht of brandwerendheid. Welk materiaal wil je gebruiken voor de systeemwanden? Je kunt kiezen tussen glas, staal, gips en spaanplaat. In eerdere blogs heb ik het al gehad over de voordelen van glas en staal. In dit blog staat de systeemwand spaanplaat centraal. Waarom zou je kiezen voor spaanplaat?

Voordelen spaanplaat systeemwand


Een systeemwand spaanplaat kan net als een glazen wand of gipsen systeemwand eenvoudig gecombineerd worden met andere wanden zoals een metal stud wand. Bovendien geniet ook de spaanplaat wand van alle voordelen van een systeemwand. De wand is demontabel, je kunt naar eigen wens deuren en ramen erin laten plaatsen en het afwerken van de wand na het plaatsen is niet nodig. De spaanplaten die gebruikt worden voor onze systeemwanden zijn standaard afgewerkt met melamine.

Melamine is een dun laagje hars in verschillende afwerkingen. Melamine is er in een unikleur of motief, zoals een houtmotief. Je kunt ook kiezen uit een glanzende of matte afwerking.

“De spaanplaat wanden kunnen beter tegen een stootje. Ideaal voor het onderwijs en instellingen.” 


Door de afwerking met melamine krijgt de spaanplaat systeemwand een strak en afgewerkt uiterlijk. Bovendien zijn de wanden door deze toplaag eenvoudig schoon te maken.

Verschil ten opzichte van een gipsen systeemwand


Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een spaanplaat systeemwand en een standaard systeemwand met gipsplaten. De spaanplaat panelen worden gemaakt van geperste houtsnippers en bindmiddel. Bij een gipsen wand is de plaat gemaakt van gips met een kartonnen toplaag. Dit maakt ze lichter en makkelijker om mee te werken. Een spaanplaat paneel is gemaakt van een sterker materiaal dan gips. Daarom kunnen de spaanplaat wanden beter tegen een stootje. Ideaal voor het onderwijs en instellingen. 

Weet je al precies wat je wil of heb je advies nodig? Neem contact met ons op om samen te kijken naar de juiste keuze!